Menu

6 x ruska-ajan parhaat lomavinkit

Syksyinen ruska on retkeilijän kulta-aikaa. Pohjoisen ja itäisen Suomen kohteet tarjoavat kauniin näyttämön mieleenpainuville ruskamatkoille. Kolilla, Bomballa, Tahkolla, Vuokatissa ja Levillä katetaan kävijöille runsaasti aktiviteetteja luonnon kauneuden oheen. Vantaalla nautitaan muun muassa makeisia ja tiedettä.

Tahkon ruska sopii seikkailijalle

 

Tahkon matkailukeskuksessa nautitaan syksyisestä luontomaisemasta ja ruskan väriharmoniasta. Tahkon ytimestä löytyy viisi eripituista, vaihtelevassa vaara- ja metsämaisemassa kiemurtelevaa rengasreittiä. Reiteille pääsee suoraan Break Sokos Hotel Tahkon pihalta. Kierrä jalan tai vuokraa pyörät helposti paikanpäältä.

Tahkolta löytyvät myös Suomen pisimmät puiset portaat: 1054 askelmaa kivuttavaksi kohti Tahkon rinteiden huippua. Kipuaminen palkitaan, sillä ylhäältä on upeat maisemat aina Puijon tornille asti. Nautinnollisempi liikkuja nousee maisemien äärelle maisemahissillä. Hissi on käytössä kesä- ja syyskaudella. Huikea uutuus on kesällä 2023 aukeava Skandinavian pisin vaijeriliuku. Uskallatko hypätä kyytiin?

Tahkolla tapahtuu ympäri vuoden. Syyskuun lopussa on suositun Oktoberfestin sekä uuden, luontoelämyksiin ja luonnosta oppimiseen keskittyneen Luontofest-tapahtuman vuoro.

Retkipäivän jälkeen maistuvat tislaamoravintola Hophausin paikan päällä tislatut juomat ja illallinen Break Sokos Hotel Tahkon juuri uusitussa ravintolassa.

Ohjelmavinkit ja ryhmävaraukset Break Sokos Hotel Tahkolle: sales.peeassa@sok.fi

 

Bomballa nautitaan ruskan ohella karjalaisesta ruokakulttuurista

 

Break Sokos Hotel Bomba ylellisine kylpylöineen sijaitsee upealla paikalla Pielisen erämaajärven rannalla. Mikä onkaan sen parempi paikka ruskassa kylpevän luonnon seurailuun kuin kylpylän ulkoporealtaat?

Bombalta käsin voi tehdä retkiä alueen huikeisiin luontokohteisiin. Tunnin ajomatkan päästä löytyy myös kolme upeaa kansallispuistoa, kierrä ryhmän kanssa vaikka kaikki!

Tutustu kulttuuriin! Bomban karjalaiskylä on kiehtova kokonaisuus perinteisintä suomalaista kulttuuria, kaiken keskipisteenä Bomban perinnetalo. Opastettu kierros kylällä vie kiehtovien karjalaistarinoiden äärelle. Bomballa pääsee myös leipomaan karjalanpiirakoita hauskassa piirakkapajassa.

Bomba on nyt myös ruokamatkailukohde. Niin Bomban talon ravintolan uusi a la carte -menu kuin viiden ruokalajin Valamo-menu ovat keittiötoimenpäällikkö Pasi Brillin herkullisia taidonnäytteitä. Yhdistä illalliseen myös hieno juomaelämys: Valamon luostariviinien viinipruuvi.

Syksyisen retkipäivän jälkeen on ihanaa nautiskella Spa Bomban ylellisessä, kalevalaisessa kylpylässä elämysaltaineen ja saunamaailmoineen. Ryhmä voi majoittua joko kylpylähotellissa tai karjalaiskylän hirsirivitaloissa.

Lisätiedot ja varaukset kylpylähotelliin ja ravintoloihin: sales.karelia@sokoshotels.fi


Kolin ruska on ikimuistoinen

 

Ruskan värjäämä kansallismaisema Ukko-Kolin huipulta katseltuna on näky, joka jää ikuisesti mieleen. Ruskan sävyt löytyvät myös kansallispuiston monilta retkeilyreiteiltä ja luontokohteista. Uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä kansallispuiston portilla ja maisemahotelli Break Sokos Hotel Koli ovat loistavia tukikohtia ihanalle luontolomalle. Kysy myös opastettuja retkiä!

Break Sokos Hotel Kolin uudistetuissa teemahuoneissa alueen luontokohteisiin voi tutustua jo ennakkoon. Myös hotellin ravintolat ovat saaneet uuden ilmeen keväällä 2023. Jean- ja Aino-menut ovat elämyksellisiä illallisvaihtoehtoja, jotka ovat saaneet inspiraationsa Jean ja Aino Sibeliuksen Kolille vuonna 1909 tekemästä häämatkasta.

Ukko-Kolin huipulla kannattaa kokea myös Koli Relax Span elämysaltaat ja -saunat. Kansallismaisemaa voi ihailla sisätilojen ohella kylpylän ulkopaljuista käsin.

Kesällä 2023 avautuvat Break Sokos Hotel Koli Kylä on ruskaretkeilijän tukikohta Kolin kylän keskipisteessä. Talossa toimii myös ohjelmapalvelutoimisto Polar Adventures, joka vuokraa retkeilyvälineitä ja tuottaa valmiita ohjelmia. Hotellin ravintola Tervaskanto ja kahvila-baari Puronmutka tarjoilevat maittavat retkieväät, luonnon äärellä tai ravintolassa nautittavaksi. Hotellin katolla on hieno tilaussauna parvekkeineen.

Vinkki: Syys-lokakuussa hotellit tarjoavat keittolounaan kaikille minimi 2 vuorokautta majoittuville ryhmille.

Kysy lisää myyntipalvelustamme: sales.karelia@sokoshotels.fi


Vuokatti: Korpien kuiskintaa ja jylhien järvien loiskintaa

 

Kainuu monet vaarat, suot ja metsiköt sekä jylhät rotkojärvet ihastuttavat retkeilijää. Ruska tuo maisemaan erityisen ihanan sävyn. Kainuusta löytyy myös kolme kansallispuistoa: Tiilikkajärvi, Hiidenportti ja Hossa. Yhdistä kansallispuistoretki Kainuu-vierailuusi.

Vuokatin vaaralta avautuvat huikeat näkymät syksyiseen ruskaluontoon. Vaaralta löytyy hyvin merkittyjä retkeilypolkuja niin lyhyisiin kuin pidempiin patikkaretkiin. Myös ohjattuja vaelluksia on tarjolla.

Vuokatissa kylvetään. Katinkullan trooppinen kylpylä on hemmotteleva kokonaisuus allas- ja saunaosastoineen retkien jälkeiseen rentoutumiseen.  Ryhmien edullisemmat kylpyläliput voi ostaa Break Sokos Hotel Vuokatin vastaanotosta. Break Sokos Hotel Vuokatista löytyy tasokas saunaosasto ja kuntosali.

Sitten syödään! Särkisen metsälammen rannalla sijaitseva tunnelmallinen tilausravintola Kammi tarjoaa sekä herkullisia illallisia avotulen äärellä että kauniit näkymät Vuokatin vaaralle. Savupirttien ja savottaperinteen tunnelmia huokuva Kainuuravintola Kippo kunnioittaa perinteitä mutta elää hetkessä. Kipon löydät Break Sokos Hotel Vuokatista.

Tiedustelut ja varaukset: sales.kajaanivuokatti@sokoshotels.fi


Kajaanin syksyiset ryhmämatkavinkit

 

Kajaani on monipuolinen kulttuurikohde. Kajaanin linnanrauniot ovat historiallinen näky ihan keskustan ytimessä. Linna rakennettiin aikanaan saareen, keskelle Kajaaninjokea, turvaamaan Ruotsille kuulunutta Kainuuta.

Kajaaninjoen tervakanava on ainoa Suomessa toiminnassa oleva tervakanava. Heinäkuiset tervasoutunäytökset ovat ainutlaatuinen elämys: kanavan sulut avataan ja tervaveneet soutavat patojen läpi haitarimusiikin säestyksellä. Kanavan viereltä löytyy myös viehättävä sulunvartijan asunto.

Kansallisrunoilijamme Eino Leinon talo sijaitsee maalaismaisemassa Paltaniemellä. Talo kertoo kahden suuren suomalaisen kirjailija, Elias Lönnrotin ja Eino Leinon, tarinaa. Kesällä voi risteillä höyrylaivalla Lönnrotia ja Leinoa innoittaneissa maisemissa Oulujärvellä.

Taiteellisesti kunnianhimoinen Kajaanin teatteri tarjoaa Suomen kiinnostavimpia teatterinäytöksiä. Päivän voi päättää rentoutumalla Vesiliikuntakeskus Kaukavedellä jokimaisemaa ihaillen.

Majoitus järjestyy kodikkaassa Original Sokos Hotel Valjuksessa Kajaanin keskustassa.

Tiedustelut ja varaukset: sales.kajaanivuokatti@sokoshotels.fi


Ryhmämatka Vantaalle: Karkkia, kylpyjä ja leikin voimaa

 

Viihde- ja ostoskeskuksen yhteydessä sijaitseva pirteä Break Sokos Hotel Flamingo tarjoaa kivan tukikohdan ryhmien lomaretkille. Lähialueelta, lyhyen bussimatkan päästä, löytyvät kaikki Vantaan kiinnostavimmat kohteet. Flamingon viihdekeskuksessa on paljon tekemistä sielläkin – kiinnostaapa ryhmää sitten kylpyläkäynti, ostokset, keilailu tai hohtogolf.

Fazerin vierailukeskuksessa Vantaalla pääsee makeiden herkkujen ja yrityksen tarinoiden äärelle. Opastetulla tunnin näyttelykierroksella tutustutaan niin raaka-aineisiin, tuotevalikoimaan kuin historiaan. Nam!

Kuusijärvi on todella suosittu saunomis- ja uintipaikka ympäri vuoden. Kaunis luontomaisema, Vantaan suurin uimaranta ja savusaunat – ei ihme, että kylpijöitä on välillä jonoksi asti.

Tiedekeskus Heurekassa opitaan uutta tieteestä vaihtelevien näyttelyiden kautta. Tämänhetkisen Leikin voima -näyttelyn pääsanoma on leikin ja leikkisyyden tärkeydessä meille kaikille iästä riippumatta: leikki on onnellisen elämän perusta. Tiedekeskuksessa perehdytään myös mm. tekoälyyn ja mullistusten maailmaan.

Suosittelemme myös käyntiä Ilmailumuseossa, Pyhän Laurin kirkossa ja Tammiston Outlet-kylässä.

Break Sokos Hotel Flamingossa on huoneita neljällä eri teemalla. Onko ryhmänne valinta iloinen Joy, rauhallinen Harmony, inspiroiva Flow vai päärakennuksen Energy-teema?

Lomavinkit ja huonevaraukset: flamingo.vantaa@sokoshotels.fi

Lisää ryhmämatkavinkkejä voit kysellä myös omalta yhteyshenkilöltäsi Minnalta.
Asiakkuuspäällikkö Minna Hirvonen, minna.hirvonen@sok.fi