5 vinkkiä jouluiseen Helsinkiin

Helsingin joulu on täynnä tunnelmaa ja tekemistä kaikille joulun ystäville ikään katsomatta. Poimi alta parhaat vinkit jouluiseen Helsinkiin ja aloita lähtölaskenta jouluun.

 

1. Helsingin lumoavat jouluvalot

 

Aleksanterinkadun perinteiset jouluvalot sytytetään 27.11.2021. Ensimmäisen kerran valot sytytettiin vuonna 1949 kadun varren kauppiaiden toimesta, jotka halusivat tuoda valoa kaupunkilaisten iloksi. Tapahtumasta on muodostunut vuosien saatossa tärkeä perinne, joka aloittaa keskustan joulukauden. 

Aleksanterinkadun lisäksi jouluvaloja voi ihailla ympäri kaupunkia. Viime vuosina Helsingissä on voinut bongata suuria joulukalentereita, kun asukkaat ja yritykset ovat koristelleet kokonaisia rakennuksia yhteneväisin jouluvaloin.

2. Helsingin parhaat joulumarkkinat

 

Perinteiset Tuomaan markkinat ovat klassikko. Markkinoilla panostetaan erityisesti kotimaisiin tuotteisiin, hyvään ruokaan, laadukkaisiin ja persoonallisiin lahjoihin sekä joulun tunnelmaan.

Torin katseenvangitsijana toimii upea joulukuusi. Tuomaan markkinat järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Kauppatorilla. Tuomaan markkinat ovat avoinna 27.11-22.12.2021.

Toinen suosittu vaihtoehto on Joulutori Vanhalla ylioppilastalolla. Tarjolla on laadukasta suomalaista käsityötä upeissa historiallisissa puitteissa.

Vanha Ylioppilastalon Joulutori on avoinna 15.-22.12.2021 arkipäivisin klo 11–20 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Teurastamon joulumarkkinoilta löydät paikallisten yritysten tuotteita, jotka soveltuvat mainiosti pukinkonttiin. Tarjolla on paljon maistuvia jouluisia herkkuja mm. glögejä, suklaita ja makkaroita.

Teurastamon joulumarkkinat ovat avoinna lauantaina 18.12 klo 11–18 ja sunnuntaina 19.2 klo 11–16.

3. Riisipuuro Hakaniemen torilla

 

Kahvisiskojen perinteinen torikahvila on toiminut jo 46 vuotta. Lämmitetyssä teltassa voit nauttia kenties Helsingin parhaasta riisipuurosta, joka tarjoillaan voisilmän, kanelin ja sokerin kera. Tarjolla on myös muita makeita ja suolaisia herkkuja, pannukahvia unohtamatta.

Kahvisiskot on avoinna säävarauksella ma-la klo 6.3015.00. 

4. Helsingin paras glögi 10. Kerroksessa

 

Nouse kiireiden ja hälinän yläpuolelle ravintola 10. Kerrokseen. Nauti kupillinen Vaakunan omalla reseptillä tehtyä glögiä samalla kun ihailet Helsingin keskustan yli avautuvia maisemia. Ainutlaatuisten näkymien lisäksi myös itse ravintolassa riittää ihailtavaa: suuri ja valoisa ravintolatila on sisustettu upeasti viimeistä yksityiskohtaa myöten.

Ravintola 10. Kerros on avoinna joka päivä. Katso tarkemmat aukioloajat täältä!

5. Joulusaunat Helsingissä

 

Suomalaiseen jouluperinteeseen kuuluu erottamattomana osana sauna. Osa Helsingin julkisista saunoista lämpiää jouluaattona, mutta saunoa voi mainiosti myös ennen joulua.

Helsingin Hermannissa sijaitseva Sauna Hermanni on 1950-luvulla perustettu yleinen sauna. Hermannin perinteinen joulusauna lämpiää jouluaattona kello 10–15. Ennen joulua Hermannissa voi saunoa maanantaista lauantaihin. Tarkasta aukioloajat täältä!

Kalliossa sijaitseva Sauna Arla on helsinkiläistä kaupunkikulttuuria puhtaimmillaanVuonna 1929 perustettu sauna on avoinna joka päivä pe-su klo 16–22. Tarkasta joulun aukioloajat täältä.

Sauna- ja ravintolakompleksi Löyly sijaitsee Hernesaaren rannassa, jonka laiturilta pääsee virkistäytymään mereen. Tarjolla on puulämmitteinen perinteinen sauna sekä savusauna. Saunat ovat avoinna päivittäin, katso tarkemmat aukioloajat täältä.

Lisää Helsingin saunoja löydät täältä.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.