Menu
Timo Korhonen, Turun Seurahuone
"Turun Seurahuoneesta syntyy täysin ainutlaatuinen ja laadukas hotelli", kertoo uudistuksen pääsuunnittelusta vastaava Timo Korhonen.

2/4 Turun Seurahuone - uniikkia laatua Bryggmania kunnioittaen

Mistä vastaatte Turun Seurahuoneen uudistuksessa?
 
- Työhömme kuuluu kokonais- ja ulkoarkkitehtuurin suunnittelu. Pidämme huolta, että rakennus uudistuu vanhaa kunnioittaen – ja ennen kaikkea tyylillä. Lisäksi vastaamme lupateknisistä asioista sekä vastuullisesta teknisestä toteutuksesta yhdessä muiden suunnittelijoiden kanssa. 
 
Miten varmistettiin, että Erik Bryggmanin suunnittelema historiallinen miljöö säilyttää tunnelmansa?
 
- Museoviraston suojeleman rakennuksen uudistaminen vaati läheistä yhteistyötä mm. Turun museokeskuksen ja kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa. Erityisesti ulkoarkkitehtuurin suojelu oli tärkeää. Esimerkiksi ikkunoissa, värimaailmassa ja ulkoasussa pyritään noudattamaan aikakaudelle tyypillisiä elementtejä ja aiheita. Tästä syystä myös sisäänkäynti siirtyy takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadun puolelle. 
 
Miten rakennuksen ikä näkyy suunnittelutyössä ja lopputuloksessa?
 
- Korjausrakentaminen on aina haastavaa. Erityisen haastavaa se oli tässä kohteessa siksi, että suunnittelutyö tehtiin hotellin ollessa vielä toiminnassa. Yllätyksiltä ei vältytty, mutta niistäkin selvittiin. Rakennuksen kulttuurihistoriallinen merkitys on suuri, ja on hienoa, että hotellitoiminta jatkuu ja kehittyy tässä rakennuksessa. Seurahuoneen historiallinen ympäristö tekee hotellista uniikin ja tunnelmallisen.
 
Millainen Seurahuone kävijöitä siis odottaa?
 
- Seurahuoneesta tulee täysin ainutlaatuinen, laadukas hotelli. Erityisesti uudet ja upeat ravintolatilat sekä viehättävät huoneet tekevät jokaisesta vierailusta varmasti mieleenpainuvan. 
 
 
 
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Humalistonkatu 2, Turku