© Visit Turku
15.07.2019

10 Hauskinta aktiviteettia Turussa

FOOD WALK

Osta Food Walk -etukortti ja tee maisteluretki turkulaiseen ruokakulttuuriin. Kierrokseen kuuluu ennakkoon määritellyt ruoka-annokset. Suositulla kierroksella pysähdytään viidessä vapaavalintaisessa ravintolassa kolmen päivän aikana. Kurkkaa ravintolavaihtoehdot ja suunnittele makumatkasi tästä.
Food Walk –etukortit myynnissä TurkuTouringin palvelupisteessä sekä verkkokaupassa www.visitturku.fi.

 

WALO ROOFTOP BAR

Pysyttele "toispuol jokke" ja suuntaa tänä keväänä avattuun, Turun ensimmäiseen kattobaariin Walo Rooftop Bariin. Wiklundin 9. & 10. kerroksen kattobaarista on upeat näkymät Turun kattojen ylle. Poikkea matkalla myös mielenkiintoisessa Turun Kauppahallissa, jossa Wanha Turku -kauppa on erikoistunut matkamuistoihin. Shoppailijoille suosittelemme mm. Wiklund -keskusta, sekä kauppakeskus Hansaa. Kumpainenkin sijaitsee Kauppatorin laidalla.

 

GOLF

Lounaisrannikon leuto ilmasto mahdollistaa pitkän golfpelikauden. Suosittelemme Aura Golfia Ruissalon luonnonkauniilla saarella, sekä Aurinko Golfia ja Kultaranta Golfia Naantalissa. Kenttävaraukset ja lisätiedot suoraan kentältä.  

 

FLOWPARK & JUKUPARK

Hauskan päivän Jukuparkissa takaavat lukuisat huikeat vesiliukumäet, isot lämmitetyt altaat, suuret auringonottoalueet sekä hyvät sauna- ja suihkutilat. Perheen pienimmät nauttivat vesileikkimaailma Merirosvosaaresta. Tutustu Jukuparkiin tästä

Flowpark on ekologinen seikkailuhuvipuisto ulkona. Haasta itsesi puiden väliin rakennetuilla seikkailuradoilla, lähes sadassa erilaisessa tehtävässä jopa 20 metrin korkeudella. Flowpark sopii kaikille aktiivisille ja seikkailumielisille, mutta edellyttää vähintään 7 vuoden ikää ja 120 cm vähimmäispituutta. Pienille hurjapäille on oma maanpinnan tuntumaan rakennettu Skidi-rata. Tutustu Flowparkiin tästä.

 

RUISSALO

Ainutlaatuisen luontonsa ja kulttuurihistoriansa ansiosta mielenkiintoinen Ruissalon saari sijaitsee aivan Turun edustalla. Entisen Turun linnan hovin metsästyssaaren nähtävyyksiä ovat mm. 1800-luvun pitsihuvilat, Honkapirtti ja Kasvitieteellinen puutarha. Monipuolisesta luonnosta ja kävelyreiteistä saat lisätietoa Opastuskeskus Tammenterhosta. www.turku.fi/tammenterho

 

VESIBUSSI LAINEILLE KESÄKAUDELLA 2019

Fölin Vesibussit liikennöivät Martinsillan kupeesta Ruissaloon ja Pikisaareen syyskuun puoliväliin asti. Liikenne on päivittäistä 20.5.-1.9. Syyskuussa liikennöintiä jatketaan viikonloppuina 7.-8.9. ja 14.-15.9. Vesibussi liikennöi Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissaloon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy Forum Marinumin sekä Ruissalon telakan tai Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä (Airisto Segelsällskap). Kurkkaa lisätiedot osoitteessa foli.fi/fi/vesibussi.

 

SAARISTO & LUONTO

Turun saaristo muodostuu kymmenistä tuhansista saarista ja luodoista, eikä yhtä laajaa saaristoa ole koko Euroopassa. Helpoin tapa tutustua saaristoon kesällä on astua laivaan keskeltä Turkua, Aurajoelta. Höyrylaiva s/s Ukkopekka on saaristoristeilijöiden klassikko. Kesäiltaisin se tekee viihde- ja illallisristeilyjä Loistokarin pienelle luotsisaarelle ja päivisin Naantaliin. Kysy lisätietoja Ukkopekasta ja muista saaristoristeilijöistä vastaanotosta tai Visit Turku toimistolta, Aurakatu 4. puh. (02) 262 7444, www.visitturku.fi

 

UIMAPAIKAT

Turun kaupungin maauimalat löytyvät Samppalinnan mäeltä, vain kivenheiton päästä hotellilta sekä Kupittaan puistosta, jota erityisesti suositellaan mm. liukumäkensä takia lapsiperheille. Saaronniemen hiekkaranta sijaitsee Ruissalon luonnonkauniilla saarella. Allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli sijaitsee Turun Impivaarassa. Kysy lisätietoja hotellin vastaanotosta.

 

LÅNA-VENEILY

Låna on uudenlainen tapa kokea kaupunki. Näe Turku omalla piknik-veneellä joesta käsin ja lainaa kaupunki itsellesi! Romanttinen piknik rakkaasi kanssa, kaveri-ilta koko porukalla tai kokous Aurajoen laineilla. Veneet ovat vankkarakenteisia ja suunniteltu 2–8 henkilölle. Näe kaupunkia ympäristöystävällisellä tavalla. Lånan veneet toimivat sähkömoottoreilla ja niiden käyttö on täysin päästötöntä. Lue lisää tästä. 

 

KUHANKUONO - Retkeilyreitistö

Retkeilyreitistö kivenheiton päässä Turusta. Tänä kesänä seudullinen joukkoliikenne Föli liikennöi Kuhankuonolle Kurjenrahkan kansallispuistoon 23.4. - 22.9.2019. Kuhankuonossa on tarjolla yhdeksän opastettua rengasreittiä laavu- ja nuotiovarusteineen,  aina 2 kilometrin Karpalopolulta 30 kilometrin Vajosuon vaellukseen. Föli-matkan hinnalla (3€) pääsee Kuhankuonolle asti niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. Kuhankuonon retkeilyreitistöön voi tutustua ennakkoon Kuhankuonon nettisivuilla www.kuhankuono.fi.

 

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Humalistonkatu 2, Turku