Menu

Earth Hour Sokos Hotelleissa

Earth Hour Sokos Hotelleissa

 Earth Hour WWF Laura Karlin
Laura Karlin / WWF

Earth Hour

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa jokainen voi puolustaa luontoa ja ilmastoa. Näytämme valomerkin yhteisen planeettamme puolesta 27.3.2021 kello 20.30–21.30.

Vuonna 2021 teemana on lupaus planeetalle. Lupaus voi koskea mitä tahansa elämän osa-aluetta tai arjen tekoa. Se voi liittyä esimerkiksi kulutustottumusten muuttamiseen, äänestyspäätöksen pohdintaan tai omien ajatusmallien tarkasteluun.

Sokos Hotellit ovat ilmastotyön edelläkävijöitä

Sokos Hotels -ketju käyttää koko muun S-ryhmän tavoin ainoastaan uusiutuvaa sähköä. Varmistamme aina sähkön alkuperän alkuperätakuilla.

S-ryhmä on itse yksi Suomen suurimmista tuulivoiman tuottajista ja selvästi suurin aurinkosähkön tuottaja ja käyttäjä. Hotelliemme ja muiden toimipaikkojemme katoilla ja pihamailla on nyt noin 83 000 aurinkopaneelia ja vuoden 2021 lopussa lähestymme jo 100 000 paneelin rajaa.

S-ryhmän ilmastotavoitteet ovat Suomen kunnianhimoisimpia: emme tähtää vain hiilineutraalisuuteen, vaan aiomme olla hiilinegatiivinen vuodesta 2025 eteenpäin. Silloin siis autamme poistamaan ilmasta enemmän hiiltä kuin sinne tuotamme.

Ilmastotavoitteemme voivat onnistua vain, jos saamme omat ilmastopäästömme kuriin. Tavoitteemme on, että vuonna 2030 päästömme ovat pudonneet 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta. Uusiutuvan energian lisäksi siinä auttavat energiatehokkuuden jatkuva parantaminen ja muun muassa kylmälaitteista syntyvän lämmön hyödyntäminen kiinteistöjen lämmittämisessä.

Sokos Hotellien ja S-ryhmän ilmastotyö on kansainvälisessä CDP-ilmastoarvioinnissa saanut arvosanan A. Arvosanaan on yltänyt Suomessa vain seitsemän yritystä, ja S-ryhmän osana olemme ainoa hotelliketju tässä ilmastotyön edelläkävijöiden ykkösluokassa.
 

Lisätietoa:
http://www.earthhour.fi/tietoa/